Podgrzewacze wody wykorzystywane w barze muszą posiadać znacznie większą wydajność c.w.u. niż te zainstalowane w budynkach mieszkalnych. W miejscach takich ważne jest przede wszystkim przygotowanie dużej ilości wody w minimalnym czasie. Pojemnościowe podgrzewacze Junkers typu S posiadają własny palnik i podgrzewają wodę bezpośrednio w zbiorniku. Gwarantują natychmiastowy dostęp do c.w.u. i umożliwiają wykorzystanie jej w kilku miejscach w tym samym czasie. Produkowane są tylko w opcji pionowej o pojemności 115, 155 oraz 195 l. Powinny być montowane w pomieszczeniu o właściwej powierzchni z dobrą wentylacją. Do pomieszczeń o kiepskiej wentylacji dedykowane są podgrzewacze Junkers CelsiusSTAR lub Celsius PUR o mocy odpowiednio 42 oraz 50 kilowatów. Wyposażone są w zamkniętą komorę spalania dzięki czemu mogą być zabudowane w szafce. Dodatkowo CelsiusPUR funkcjonuje w trybie kondensacji co jest związane z większymi oszczędnościami w zużyciu paliwa opałowego. Podgrzewacze te wytwarzają c.w.u. w sposób nieprzerwany w trakcie przepływu wody. Czujnik temperatury przesyła informację o wielkości przepływu a inne sensory zapewniają monitorowanie temperatury na wejściu oraz wyjściu.Objętościowe czy przepływowe ogrzewacze wody na GAZ Junkers o dużej efektywności zapewnią komfort c.w.u. w każdym barze.
Ogrzewacz wody do gastronomii
Opublikowane w dziale:Bez kategorii